0 %

Sorry, there are currently no results available

Projects

News

Recent Publications

Vídeos

Offices

Extension of the Helios swimming center

Spain

The new building plays a key role within the Helios sports and leisure centre, working as an extension to the dressing rooms facilities and connecting an existing sports building.

The new building functions as an extension of the changing rooms and connects the existing buildings

Open and easy movement with a functional layout based on privacy: the more public areas are located on the ground floor (cafeteria, multipurpose space, reading room, social room), whereas the more private ones are on the upper floors: gym and spa and paddle tennis courts on the roof, thus restoring the open space occupied by the building.

The separation between the inner and outer spaces is attenuated using a curtain wall system, turning the lush vegetation into the real enclosure of the building. Two cantilevered concrete slabs and a movable shutter system provides protection from direct sunlight.

Architecture

  • Share on Facebook
  • Share with Twitter
  • Share with Linkedin

CLIENT:
Helios Swimming Center

SCOPE:
Architecture Project
Construction Management
Structure & Installations
Interior Design
Graphic Design and Signage

CONTACT
Antonio Lorén

  • Helios_Swimming_Center_02_Architecture_IDOM_Copyright
  • Helios_Swimming_Center_03_Architecture_IDOM_Copyright
  • Helios_Swimming_Center_04_Architecture_IDOM_Copyright
  • Helios_Swimming_Center_05_Architecture_IDOM_Copyright